grootmoeders
hachee

RECEPT

BENODIGDHEDEN

5 uien
50 gr boter
600 gr rundvlees/riblappen
Zout
Zwarte peper
2 el bloem
1 runderbouillonblokje
½ liter water
2 el azijn
1 tl suiker
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels

BEREIDINGSWIJZE

1. Uien in stukken snijden. Snij het vlees in stukjes. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees aan. Voeg na ca. 2 minuten de ui toe. Breng vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif het met bloem en roer goed door elkaar.
2. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. ½ liter water toe. Het vlees moet er net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook.
3. Zet de deksel schuin op de pan. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een laag vuur.
4. Proef de jus en breng de hachee nog even op smaak met zout en peper.
5. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool en appeltjes.

Tip: Voeg in plaats van azijn eens 2 eetlepels appelstroop toe!

Kalfsvlees recepten

Webdesign

FOTOGRAFIE

Contact

Locatie

Je bent van harte welkom in ons winkeltje!